Σεμινάριο επιμόρφωσης υπαλλήλων ΟΤΑ από την Π.Ε.Δ. Δ.Ε

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο επιμόρφωσης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( ΟΤΑ)  που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος (Π.Ε.Δ. Δ.Ε ), στην Πάτρα.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  11 Οκτωβρίου 2018 στην Στοά Αργύρη στην Πάτρα, και το παρακολούθησαν 100 και πλέον υπάλληλοι από όλους τους Δήμους της Αχαΐας και Ηλείας.  

Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν  η επιμόρφωση και η ενημέρωση των υπαλλήλων των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων της Π.Ε Αιτωλ/νιας  στο Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1 – Μεταρρύθμιση Θεσμικού Πλαισίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εισηγητές  του  σεμιναρίου  ήταν ο υπεύθυνος της εταιρείας ΦΟΡΟΥΜ –ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ & ΣΥΜΠΟΥΛΕΥΤΙΚΗ κ. Ιωάννης Νικλήτσας και η  κα. Στέλλα Μιχαλοπούλου,  επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΔΔ.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους των εισηγητών στα νέα δεδομένα που εισάγονται από τις διατάξεις του νέου Νόμου 4555/ 19-7-2018 ( ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1), ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε ένας έντονος προβληματισμός μεταξύ των καταρτιζομένων για  την απουσία μέχρι τώρα των απαραίτητων  διευκρινιστικών εγκυκλίων.

Να επισημανθεί βέβαια ότι η διαπίστωση αυτή έχει απασχολήσει ιδιαίτερα και τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκηση ( ΠΕΔ χώρας και ΚΕΔΕ)  με αποτέλεσμα να αναμένονται άμεσα  οι ανάλογες  ενέργειες  του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών.

Με αφορμή την υλοποίηση του σεμιναρίου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ. ΔΕ και Δήμαρχος  Αγρινίου  κ. Γεώργιος  Παπαναστασίου,  τόνισε την αναγκαιότητα της συνεχούς επιμόρφωσης όλου του στελεχιακού δυναμικού των  Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων,  επισημαίνοντας παράλληλα τις επιμέρους πρωτοβουλίες της  Π.Ε.Δ. Δ.Ε προς αυτή την κατεύθυνση.

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Σεμινάριο επιμόρφωσης υπαλλήλων ΟΤΑ από την Π.Ε.Δ. Δ.Ε