Προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτόμων Ιδεών

 

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔΔΕ) προκηρύσσει Διαγωνισμό Καινοτόμων Ιδεών ανάδειξης προτάσεων τουριστικών πακέτων, στα πλαίσια του έργου «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy», που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013.

 

 

Ο Διαγωνισμός Ιδεών εντάσσεται στα πλαίσια της Δράσης 4.2 «Contest of ideas and execution» του έργου I.C.E., η οποία σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας υλοποιείται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μέσω του Διαγωνισμού Ιδεών η ΠΕΔΔΕ και η ΠΔΕ ζητούν την άμεση συνδρομή των πολιτών, των άτυπων και τυπικών κοινωνικών- αθλητικών-πολιτιστικών οργανώσεων & ομάδων, των τουριστικών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων, εστίασης, ψυχαγωγίας, συγκοινωνιών και λοιπών υπηρεσιών συμπληρωματικών προς τις αμιγώς τουριστικές και των φορέων της περιοχής κ.α., στοχεύοντας στη συλλογή και αξιοποίηση καινοτόμων προτάσεων από τους δημιουργούς του τουριστικού προϊόντος.

Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν όλοι οι Σύλλογοι, Επιχειρήσεις, Τουριστικοί Πράκτορες, Πολιτιστικές Ομάδες, Αθλητικά Σωματεία, Δήμοι, Λέσχες, Μέσα Ενημέρωσης, Επιστημονικοί Φορείς, Καλλιτέχνες, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις κ.α. που δραστηριοποιούνται στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μπορεί επίσης να καταθέσει πρόταση οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η πρόταση θα υλοποιηθεί μέσω της συνεργασίας φορέων/ επιχειρήσεων της προηγούμενης παραγράφου, και της ΠΕΔΔΕ.

Σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο του έργου, ο συνολικός διατιθέμενος προϋπολογισμός για τις ανάγκες υλοποίησης των ιδεών που θα επιλεγούν, είναι 101.600,00€. Με το ποσό αυτό θα καλυφθούν οι άμεσες και έμμεσες δαπάνες που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση περίπου 10 τουριστικών πακέτων που θα επιλεγούν.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει μέχρι τις 5 Ιουνίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00 μ.μ. να υποβάλλουν ενιαίο σφραγισμένο φάκελο πρότασης στα γραφεία της ΠΕΔΔΕ (Αλ. Υψηλάντου 114-116, 262 25, Πάτρα).

Οι προτάσεις θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν σε ένα πακέτο:

  • Υφιστάμενες δραστηριότητες, εκδηλώσεις, αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος
  • ή/και την ανάδειξη νέων αξιοθέατων και σημείων ενδιαφέροντος
  • ή/και τη διοργάνωση νέων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων
  • Χρονοπρογραμματισμό των εκδηλώσεων & δράσεων ώστε να ενταχθούν σε ένα τουριστικό πακέτο 3-4 ημερών.

Το προτεινόμενο τουριστικό Πακέτο θα πρέπει να μπορεί να υλοποιηθεί την περίοδο Ιούλιος-Σεπτέμβριος του 2015 και να δύναται να οργανωθεί μελλοντικά σε διάφορες εποχές του χρόνου.

Το πλήρες τεύχος της Προκήρυξης είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΠΕΔΔΕ :

Αλ. Υψηλάντου 114-116, 262 25, Πάτρα

Τηλέφωνο: 2610 270097

Fax: 2610 273693

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Attachments:
Download this file (Parartimata Diagonismou.doc)Τεύχος Διαγωνισμού - Παραρτήματα[Τεύχος Διαγωνισμού - Παραρτήματα σε μορφή doc]137 kB
Download this file (Parartimata Diagonismou.docx)Τεύχος Διαγωνισμού - Παραρτήματα[Τεύχος Διαγωνισμού - Παραρτήματα σε μορφή docx]55 kB
Download this file (ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥv2.pdf)ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥv2.pdf[Τεύχος Διαγωνισμού]385 kB
Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα I.C.E. Προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτόμων Ιδεών