Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 συζητήθηκε το θέμα της ουσιαστικής κατάργησης του Προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως 67 σε φορείς του δημόσιου τομέα αφού στην πράξη δεν γίνεται δεκτό κανένα αίτημα των Δήμων.

Το Πρόγραμμα αυτό έχει θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο από το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού συμβάλει στην κάλυψη βασικών αναγκών των Δήμων με έμπειρο και αποτελεσματικό ανθρώπινο δυναμικό ενώ έχει σημαντικό κοινωνικό χαρακτήρα στηρίζοντας συμπολίτες μας για την εξασφάλιση συντάξιμων ετών εργασίας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας αποφάσισαν μια σειρά από κινητοποιήσεις. Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου θα μεταβούν στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χατζηδάκη προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνέχιση του Προγράμματος. Στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε να είναι παρόντες και η αρμόδια Υπουργός Εργασίας κυρία Κεραμέως, ο Υφυπουργός κ. Καραγκούνης και ο Υφυπουργός κ. Τσακλόγλου.

Ανάλογα με την ανταπόκριση που θα λάβουν στα αιτήματά τους θα επανεξεταστεί η περεταίρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ