Δελτίο Τύπου:Ψήφισμα για παράταση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Παρασκευή 9 Απριλίου κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα που αφορά την παράταση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ :

-        Στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, όπως αυτά αποτυπώνονται  στο  έγγραφο  της  Συντονιστικής  Επιτροπής  Αγώνα  των  36.500  εργαζομένων  στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας 2020-2021.

-        Αιτείται στο Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση στην παράταση του τρέχοντος  προγράμματος  κοινωφελούς  χαρακτήρα  του  ΟΑΕΔ  (Δημόσια  Πρόσκληση  Νο  4/2020), τουλάχιστον για τέσσερις μήνες μετά την λήξη της παρούσας σύμβασης.

-        Να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην ΚΕΔΕ προκειμένου να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση και από κοινού να διεκδικήσουμε τα αιτήματα των εργαζομένων και την νομοθετική ρύθμιση.

-        Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τα συναρμόδια Υπουργεία  για την έναρξη του νέου κύκλου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας έτους 2021-2022.

-        Ζητάμε μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων και πιεστικών αναγκών που αντιμετωπίζουν οι Τ.Α. 

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου:Ψήφισμα για παράταση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ