Άμεση διανομή υγειονομικού υλικού από την ΠΕΔ Δ.Ε

Στην διανομή 22.000  μασκών υγείας, προχώρησε άμεσα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος (ΠΕΔ Δ.Ε.)  συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην υγειονομική θωράκιση των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Η προμήθεια των εν λόγω μασκών εξασφαλίστηκε από την ΚΕΔΕ στα πλαίσια της συνεργασίας της με το Υπουργείο Υγείας.
Συνολικά και μέσα από αυτή την συνεργασία θα διανεμηθούν σε επίπεδο Δήμων όλης της χώρας περίπου  300.000  μάσκες μέσω των  ΠΕΔ.
Η επιμέρους κατανομή των μασκών πραγματοποιήθηκε με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ για τον αριθμό εργαζομένων των Δήμων στις κοινωνικές δομές τους.
Προτεραιότητα των αρμόδιων Υπουργείων και της ΚΕΔΕ είναι σε πρώτη φάση να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».
 Πλέον αυτών των μασκών  η ΚΕΔΕ προχωρά στην προμήθεια επιπλέον 500.000 μασκών και 500.000 γαντιών, με χρήματα του αποθεματικού της, για να καλύψει κι αυτή με τη σειρά της μέρος των αναγκών των Δήμων, βάση πληθυσμιακών κριτηρίων.
Με βάση αυτή την κατανομή στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας αντιστοιχούν σε αυτή την φάση 23.120 μάσκες, οι οποίες κατανέμονται στους Δήμους της ως ακολούθως : 
 
Να σημειωθεί ότι η ΠΕΔ ΔΕ από την πρώτη στιγμή της  εμφάνισης της επιδημίας του Κορωνοιού,  βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, όσο και με την ΚΕΔΕ, προκειμένου να εξασφαλίζεται η άμεση ενημέρωση,  αλλά και η παροχή υλικών υποστήριξης στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελάδος.
 
Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Άμεση διανομή υγειονομικού υλικού από την ΠΕΔ Δ.Ε