Επιστολή Προέδρου ΠΕΔ Δ.Ε. στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο

Επιστολή του Πρόεδρου της Π.Ε.Δ. Δ.Ε. κ Αθ Παπαδόπουλου ,προς τον  Υπουργό Εσωτερικών κ.Π Θεοδωρικάκο
για άμεση οικονομική ενίσχυση των Δήμων.
Κύριε Υπουργέ, 
 
Με την επιστολή  μου αυτή  καταρχάς επιθυμώ να σας μεταφέρω το φρόνημα και την πρόθεση του επιτελικού Συλλογικού Οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία  εκπροσωπώ, ότι στις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, έχουμε απόλυτη επίγνωση των ευθυνών που μας αναλογούν, τόσο σαν ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον δοκιμαζόμενο πολίτη, αλλά και ο κάθε ένας  αιρετός από εμάς, που δηλώνει παρών σε αυτήν την μάχη που από κοινού καλούμαστε να δώσουμε.
 
Με αυτές τις λίγες σκέψεις σαν εισαγωγή,  επιθυμώ επίσης να σας μεταφέρω  ένα εξαιρετικά επείγον μήνυμα από το σύνολο των δεκαεννέα Δήμων της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας - με τους οποίους  βρίσκομαι σε διαρκή επαφή και επικοινωνία - και αφορά την εξαιρετικά δυσχερή  οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι,  καθώς και στην επικείμενη  άμεση επιδείνωση αυτής, αφού είμαστε  μόλις στην αρχή των επιπτώσεων της Πανδημίας.
 
Συγκεκριμένα, με την παράταση  έως τις 30/6 της είσπραξης  των ανταποδοτικών   τελών από τις ανταποδοτικές μας υπηρεσίες, αντιλαμβάνεσθε ότι πολύ σύντομα θα αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στην παροχή και διεκπεραίωση ακόμα και αυτών των βασικών υπηρεσιών.  
 
Mε το ποσό των 10.300.000 ευρώ της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων, που πρόσφατα μας διαθέσατε, στους δεκαέξι από τους δεκαεννέα
Δήμους της Π.Δ.Ε. τα ποσά που αναλογούν είναι από  9.800  έως 19.800 ευρώ. 
Τα ποσά αυτά  μετά δυσκολίας επαρκούν,  ακόμα και για αυτήν την τόσο επείγουσα και επιβεβλημένη προμήθεια υγειονομικού υλικού. Επίσης, λόγω της οικονομικής αδυναμίας, αδυνατούμε να απασχολήσουμε έκτακτο και εποχιακό προσωπικό, το οποίο τώρα είναι απαραίτητο περισσότερο παρά ποτέ, αφού οι κοινωνικές και άλλες υπηρεσίες των Δήμων, κλήθηκαν να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των επάλξεων, στον δύσκολο αυτόν αγώνα, ανακουφίζοντας και συνδράμοντας τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και το σύνολο των πολιτών. Επιπροσθέτως για τον ίδιο αυτό λόγο της οικονομικής αδυναμίας, δεν θα καταστεί  δυνατόν να επωφεληθούμε, ούτε και από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για προσλήψεις προσωπικού κατά παρέκκληση, σε μια περίοδο που αναμένεται σημαντικός αριθμός υπαλλήλων των Δήμων μας, να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων ,για λήψη ειδικής άδειας, εφόσον ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες/ ομάδες αυξημένου κινδύνου.   
 
Για  τους  λόγους  αυτούς, αιτούμαστε άμεση  επιπλέον  οικονομική  ενίσχυση  των  Δήμων  μας.
 
 
Επίσης επιθυμώ να σας επιστήσω την προσοχή για την άμεση αναστολή και παράταση υποβολής προθεσμιών, πάσης φύσεως προσκλήσεων, όπως της ενεργειακής αναβάθμισης των Δήμων, αλλά και οποιασδήποτε άλλης, αφού οι υπηρεσίες των Δήμων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, υπό αυτές τις συνθήκες .
 
Ελπίζω λοιπόν να ανταποκριθείτε άμεσα στις προτάσεις μας, αντιλαμβανόμενος την αγωνία μας να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων.
 
Σας υποβάλω τους θερμούς   χαιρετισμούς  των Δημάρχων της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και την υπόσχεση  τους για συστράτευση, στο  δύσκολο έργο σας 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
 
 
 
ΑΘ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Επιστολή Προέδρου ΠΕΔ Δ.Ε. στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο