Γενική Συνέλευση ΠΕΔ Δ.Ε. 14-3-2017

Η ενημέρωση των Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με τις αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση στο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ήταν ο σκοπός της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που συγκάλεσαν από κοινού στην Πάτρα την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, η  Περιφερειακή Ένωση Δήμων  Δυτικής  Ελλάδας (Π.Ε.Δ. ΔΕ) και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων.

Επικεφαλής της γενικής συνέλευσης ήταν οι Πρόεδροι των αντιστοίχων ΠΕΔ, ήτοι ο κος Γ.Παπαναστασίου Δήμαρχος Αγρινίου και ο κος Α.Παρίσης Δήμαρχος Κεφαλονιάς, ενώ συμμετείχε και κλιμάκιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ( ΚΕΔΕ ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο της και Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γ.Πατούλη.

 

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης άνοιξε με την ομιλία του ο Κος Γ.Παπαναστασιου ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις επιχειρούμενες αλλαγές που επιχειρούνται στον ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο κος Παπαναστασίου χαρακτήρισε σαν άκαιρες και αρνητικές  τις επιχειρούμενες  αλλαγές, οι οποίες στην πράξη θα ακυρώσουν τον κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, ενώ θα δημιουργήσουν σοβαρά και μη αναστρέψιμα προβλήματα στην διακυβέρνηση των Δήμων καθώς και των επιμέρους Δημοτικών Κοινοτήτων και Συμβουλίων.

 

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα  κινητοποίησης όλων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων προκειμένου να ενημερωθεί το σύνολο των Αιρετών αλλά και των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων και Δήμαρχος Κεφαλονιάς, κος Α.Παρίσης, ενώ ακολούθησε η εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ κου Γ.Πατούλη ο οποίος αντιτάχτηκε στις   αλλαγές του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ καλώντας παράλληλα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών σε διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολούθησε η παρέμβαση του Δήμαρχου Πατρέων κου Κ.Πελετίδη, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήραν και οι άλλοι  επικεφαλής των παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δ. Ελλάδος, κος Θ.Καρπής Δήμαρχος Ερυμάνθου και κα Ο.Μπίρμπα Δημοτική Σύμβουλος Πατρέων, ενώ ακολούθησαντα μέλη του κλιμακίου της ΚΕΔΕ και τα υπόλοιπα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Γενική Συνέλευση ΠΕΔ Δ.Ε. 14-3-2017