Ψήφισμα της ΠΕΔ Δ.Ε. για τη μείωση της χρηματοδότησης για τις σχολικές καθαρίστριες

Με έγγραφό του το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, στις 23/9/2015 με θέμα τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για το σχολικό έτος 2015-2016, αναφέρει ότι η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών είναι μειωμένη κατά 10%, σε σχέση με την περσινή χρονιά.

 

Η εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου σημαίνει πρακτικά ότι οδηγεί είτε σε μη ανανέωση μέρους των συμβάσεων, είτε σε μείωση του ήδη πενιχρού μεροκάματου των καθαριστριών. Οι συμβασιούχες, Σχολικές Καθαρίστριες που ως γνωστόν προσλαμβάνονται για δέκα (10) μήνες το χρόνο και αμείβονται με βάση της αίθουσες που υπογράφουν με την σύμβαση τους, (παρότι υποχρεωτικά χρεώνονται και καθαρίζουν επίσης όλους τους κοινόχρηστους χώρους χωρίς αμοιβή – Τουαλέτες, Γραφεία, Σκάλες, Προαύλιο), πέρυσι αμειβόταν με 28€ την αίθουσα, με μέσο όρο 10 αίθουσες δηλαδή 280€ μηνιαίως, με την νέα απόφαση θα υποστούν μείωση 28€.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας δηλώνει κάθετα την αντίθεσή του και ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη μείωση της χρηματοδότησης, αλλά αντίθετα να καλύψει το σύνολο των αναγκών σε σχολικές καθαρίστριες με σταθερή δουλειά και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Ψήφισμα της ΠΕΔ Δ.Ε. για τη μείωση της χρηματοδότησης για τις σχολικές καθαρίστριες