Διοργάνωση επιμορφωτικής Ημερίδας με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Δ.Ε.

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013, στα γραφεία της ΠΕΔ Δ.Ε. με θέμα “Το νέο θεσμικό πλαίσιο κατάρτισης και υλοποίησης των προϋπολογισμών των Δήμων”.

Κεντρικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο οικονομολόγος και με μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά θέματα, Τάσος Σαπουνάκης, οποίος έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με την ΕΕΤΑΑ, την ΚΕΔΕ και άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς.

Στα πλαίσια της ημερίδας παρουσιάστηκαν αναλυτικά, όλες οι νέες ρυθμίσεις του νόμου, για τους δημοτικούς προϋπολογισμούς - επιχειρησιακά προγράμματα, το περιεχόμενο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (Ο.Π.Δ.), οι διαδικασίες κατάρτισης και έγκρισης, οι οικονομικοί στόχοι και οι επιπτώσεις στην εκτέλεση των προϋπολογισμών των δήμων.

Στα πλαίσια της ημερίδας οι παριστάμενοι (στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών προγραμματισμού των Δήμων) είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν σειρά ερωτήσεων, αλλά να καταθέσουν και τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Αναπτυχθηκε ένας πολύ ενδιαφέρον και ουσιαστικός διάλογος.

 

Οι παριστάμενοι εκπροσώπησαν όλους σχεδόν τους δήμους, και ξεπέρασαν τα 50 άτομα.  Όλοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες για την τόσο χρήσιμη επιμορφωτική πρωτοβουλία, τόσο στον εισηγητή κ. Τ. Σαπουνάκη, όσο και στα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ. Δ.Ε. και ζήτησαν παρόμοιες πρωτοβουλίες άμεσα στο μέλλον.

Βρίσκεστε εδώ: Home Ημερίδες Διοργάνωση επιμορφωτικής Ημερίδας με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Δ.Ε.