Δελτίο Τύπου για το ΔΣ 2/2/2021

Με έντονες και πυρετώδεις διεργασίες κινήθηκαν τα μέλη του ΔΣ της  ΠΕΔ.ΔΕ , προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά στις συνθήκες που δημιουργούνται εν όψη της Ψήφισης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο του νέου νόμου  που αφορά την Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών. Επειδή ο χρόνος διαβούλευσης με τα θεσμικά όργανα είναι ιδιαίτερα σύντομος , οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που συμμετείχαν στο συμβούλιο , σε ένα κλήμα ιδιαίτερα συναινετικό συμφώνησαν, αφού άκουσαν προσεκτικά τις απόψεις όλων των μελών ,να επεξεργασθούν μια κοινή πρόταση, συγκεράζοντας  και συγκλίνοντας όσο το δυνατόν τις εκφρασμένες  απόψεις  σε κοινή πρόταση , εντός των επομένων ημερών , η οποία και να κατατεθεί προς ψήφιση στο νέο ΔΣ της ΠΕΔ  που αποφασίστηκε να συγκλιθεί την Δευτέρα 8/2 με αποκλειστικό θέμα την διαμόρφωση προτάσεων για τον  Νόμο αυτό.

Ωστόσο ιδιαίτερα σημαντικά ήταν και τα υπόλοιπα θέματα , για την πορεία των οποίων ενημέρωσε τα μέλη  ο πρόεδρος κ. Αθ. Παπαδόπουλος . 

Συγκεκριμένα : 

  • Πρόγραμμα ‘’ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ’’
  • Ταμείο Ανάκαμψης και Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού
  • Οικονομική Κατάσταση – Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ
  • Κινητικότητα Προσωπικού
  • Μεταναστευτικό, Προσφυγικό και Δήμοι
  • Το νέο ΕΣΠΑ και η συμμετοχή των Δήμων

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν επίσης και η ενημέρωση που δόθηκε από τον Δήμαρχο Αιγίου κ. Δ Καλογερόπουλο, για τις προσπάθειές του μέσα από την ιδιότητα του σαν πρόεδρος της επιτροπής της ΚΕΔΕ  για το νέο ΕΣΠΑ, να κατοχυρωθεί στον νέο περιφερειακό σχεδιασμό  του προγράμματος η συμμετοχή εκπροσώπων της ΤΑ πρώτου βαθμού.

Σημαντική επίσης ήταν η απόφαση  η ΠΕΔ.ΔΕ να συμμετέχει ενεργά σαν συνδιοργανωτής σε εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο κάθε Δήμος της ΠΔΕ, με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το σίγουρο είναι ότι με τόσα σοβαρά θέματα σε εξέλιξη, την τρέχουσα χρονική περίοδο η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου για το ΔΣ 2/2/2021