Σεμινάρια στελεχών πολιτικής προστασίας - Επικαιροποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΠΕΔΔΕ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τρεις εκπαιδευτικές διαδικασίες που διοργάνωσε η ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας, με αντικείμενο την επικαιροποίηση και αξιολόγηση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει εγκατασταθεί στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας,  στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος  CI-PRO EFFECT,  το οποίο αφορούσε την Πολιτική Προστασία.

Στα πλαίσια  υλοποίησης του παραπάνω Προγράμματος, σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πολ. Ππροστασίας,  στηριζόμενο στην “ψηφιακή πλατφόρμα” που συστηματοποιεί τις λειτουργίες των Δήμων, αποτυπώνει και οργανώνει τα μέσα και τους διαθέσιμους πόρους τους (ανθρώπινο δυναμικό,  εθελοντικές  οργανώσεις, οικονομικούς πόρους κλπ), βελτιώνει τις συνεργασίες τους με τους άλλους φορείς και αυξάνει την ετοιμότητα παρέμβασής τους και όλα αυτά με την χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών.

Στα πλαίσια των τριών αυτών εκπαιδευτικών σεμιναρίων ,στο Αγρίνιο, στην Πάτρα και στον Πύργο, οι υπεύθυνοι Πολ. Προστασίας των Δήμων, συζήτησαν με τους επιστημονικούς συνεργάτες αλλά και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συμμετείχαν στην κατάρτιση, προτάσεις και ιδέες  ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός στην κοινή “ επιχειρησιακή λειτουργία “ των εμπλεκομένων φορέων. .Όλες αυτές οι προτάσεις θα επεξεργασθούν και θα παρουσιασθούν από τον επιστημονικό συνεργάτη στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας,στις 6 Ιουλίου στον Πολυχώρο Royal στην Πάτρα, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων όπως,  του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη, εκπροσώπων εμπλεκομένων φορέων, με συντονιστή τον Πρόεδρο της ΠΕΔ.ΔΕ  κ.  Γ. Παναστασίου -  Δήμαρχο Αγρινίου .

Θεωρούμε ότι έτσι η συνεδριακή διαδικασία θα επιστεγάσει και ολοκληρώσει ένα πολύ σημαντικό έργο που υλοποιήθηκε και θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των συμπερασμάτων, παρουσία όλων των εκπροσώπων φορέων Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής, Περιφερειακής και Τοπικής εμβέλειας, ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι προτάσεις και τα συμπεράσματα . 

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Σεμινάρια στελεχών πολιτικής προστασίας - Επικαιροποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΠΕΔΔΕ