Δελτίο Τύπου για την ημερίδα με τον Συνήγορο του Πολίτη

Ημερίδα ΠΕΔ Δ.Ε με τον Συνήγορο του Πολίτη

ΕΣΟΔΑ ΔΗΜΩΝ & ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στην Πάτρα την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018  η ημερίδα που διοργάνωσε η Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή  «Συνήγορος του Πολίτη» με θέμα «Έσοδα Δήμων και  Κράτος Δικαίου

Των εργασιών της ημερίδας προηγήθηκε συνέντευξη τυπου στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος από τον Πρόεδρο της Πρόεδρος ΠΕΔ Δ.Ε και Δήμαρχου Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, τον  επικεφαλής του Συνήγορου του Πολίτη  κ. Ανδρέα Ποττάκη, καθώς τον Περιφερειάρχη Δ.  Ελλάδος κ. Απόστολο  Κατσιφάρα

.

Τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη και τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε με χαιρετισμό – τοποθέτηση ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας κος Γεώργιος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου  τελώντας την έναρξη της ημερίδας

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ.Γ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων εκτενώς στις παθογένειες των δομών της Δημόσιας Διοίκηση και Αυτοδιοίκησης σε ότι  αφορά την προέλευση  και διαχείριση των εσόδων των Δήμων.

Επισήμανε δε και  με χαρακτηριστικά παραδείγματα την διατάραξη του αισθήματος δικαίου μεταξύ των πολιτών μέσα από αυτές τις πρακτικές και ειδικά στην τρέχουσα   συγκυρία  όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να καλύψει ένα μεγάλο φάσμα κοινωνικών αναγκών από το ανύπαρκτο περίσσευμα της.

Ο κ. Γ. Παπαναστασίου κλείνοντας τον χαιρετισμό του και αφού ευχαρίστησε τον Συνήγορο του Πολίτη για την ενεργή του συμμετοχή στην ημερίδα εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι στην κυοφορούμενη τα τελευταία χρόνια μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους ( Σχέδιο Κλεισθένης), απουσιάζει μια σύγχρονη και ρεαλιστική προσέγγιση του όλου θέματος.

Αμέσως  ακολούθησε ο Χαιρετισμός–τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δ.  Ελλάδος κ. Απόστολo  Κατσιφάρα ο οποίος αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

 Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Συνήγορος του Πολίτη κ.Α.Ποττάκης ο όποιος αναφέρθηκε διεξοδικά στα συμπεράσματα της ειδικής έκθεσης ‘ Έσοδα των Δήμων και Κράτος Δικαίου’  ,καταθέτοντας παράλληλα και την πολύτιμη εμπειρία του από την θέση του στην Ανεξάρτητη Αρχή.

 

Το πρώτο μέρος της ημερίδας έκλεισε με τον χαιρετισμό  του Συντονιστή  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδος & Ιονίου  κος Ν. Παπαθεοδώρου ενώ ακολούθησαν με σύντομες παρεμβάσεις ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ.Θάνος Καρπής και ο Αντιδήμαρχος Πάτρας κ. Παναγιώτης Μελάς.

 

 

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας και με τον συντονισμό της βοηθού του Συνηγόρου του Πολίτη για θέματα κράτους πολίτη κας Ε.Σαββίδη  αναπτύχτηκαν οι τεκμηριωμένες και διαφωτιστικές εισηγήσεις των στελεχών της ανεξάρτητης αρχής, κας Κ.Ανδρικάκη, κας Ε.Μπενέκου, κας Ε.Παπαδοπούλου και του κ. Ε.Θωμόπουλου.

Ακολούθησε ένας πλούσιος και γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, κατά την διάρκεια του οποίου τα στελέχη  των Δήμων κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και τις εμπειρίες  από την καθημερινή τους ενασχόληση στις οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων.  

Την ημερίδα πέραν των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρακολούθησαν και πολλά στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου.

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου για την ημερίδα με τον Συνήγορο του Πολίτη