Δελτίο Τύπου Γ.Σ. ΚΕΔΕ 4-7-2017

Με την παρουσία  μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής  Ένωσης  Δήμων  Δυτικής  Ελλάδας (Π.Ε.Δ. ΔΕ) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 στην Αθήνα η έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ( Κ.Ε.Δ.Ε )

    Αντικείμενο της συνέλευσης ήταν οι επιχειρούμενες  αλλαγές, στον ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ εκ μέρους της κυβέρνησης σε συνάρτηση με την απουσία ουσιαστικού διαλόγου εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

   

 

Κατά την διάρκεια των εργασιών της  αντιπροσωπεία   Δημάρχων από όλη την Ελλάδα  μετέβηκε στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συναντήσει και να συνομιλήσει με τον Αρμόδιο Υπουργό κο Π.Σκουρλέτη,  αλλά αυτό δεν κατέστει  δυνατό λόγω επίκλησης εκ μέρους του διαδικαστικών δικαιολογιών και προφάσεων.

 

Στην συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι στην γενική συνέλευση καυτηρίασαν την στάση του κου Υπουργού, ενώ ο Πρόεδρος της  Π.Ε.Δ. ΔΕ  και Δήμαρχος Αγρινίου κος Γ. Παπαναστασίου σε παρέμβαση του, κάλεσε όλους τους Δημάρχους  να αντισταθούν στις μεθοδεύσεις του κου Υπουργού μέσα από την συγκρότηση ενός υπερκομματικού Αυτοδιοικητικού μετώπου.

 

Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με την έκδοση ενός ψηφίσματος που παραθέτουμε στην συνέχεια.

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

Η άρνηση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να συναντηθεί σήμερα με την αντιπροσωπεία  των Δημάρχων από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί  τον ουσιαστικό διάλογο για την Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης.

 

Ο Π. Σκουρλέτης δε γύρισε την πλάτη στην ΚΕΔΕ, αλλά τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες που ως αιρετοί εκπροσωπούμε. 

Καταδικάζουμε τη στάση του η οποία είναι προσβλητική και απαξιωτική, απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι εθνική υπόθεση, γι΄ αυτό και εμείς ως αυτοδιοίκηση έχουμε ιστορική ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

 

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία ο ίδιος προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων.

 

Η Μεταρρύθμιση για την αλλαγή του Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να περιμένει. Η ΚΕΔΕ έχει ανταποκριθεί έγκαιρα. Με συνέπεια έχει καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. 

 

Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση προχωρά μπροστά, για την Ελλάδα που μας ενώνει, για την Ελλάδα της ανάπτυξης.

 

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα αποτελεί την αφετηρία ενός αγώνα που στο τέλος του θα βρει την Αυτοδιοίκηση πιο ισχυρή.

 

Μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους μας θα διεκδικήσουμε δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας.

 

Η Ελλάδα είναι πάνω από όλα.  

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου Γ.Σ. ΚΕΔΕ 4-7-2017