Ψήφισμα της ΠΕΔ Δ.Ε. για τη συνέχιση της λειτουργίας των «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας»

Το πρόγραμμα για τη λειτουργία των δομών για τη φτώχεια λήγει στο τέλος του Σεπτέμβρη. Αφορά περίπου 256 δομές (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια κ.λπ.), στα οποία απασχολούνται 1.112 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα.

 

Η αναπληρώτρια Υπουργός, μετά από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την παράταση του προγράμματος, μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη. Ο σοβαρός κίνδυνος να κλείσουν οι κοινωνικές δομές, να βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι και να μη δίνονται ούτε αυτά τα ψίχουλα ανακούφισης σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια, απλά μετατίθεται.

Το Δ. Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας απαιτεί να λάβει μέτρα η κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν οι δομές, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτές και να αναλάβει το κράτος τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους, βάζοντας τέρμα στην εμπλοκή διαφόρων ΜΚΟ στη λειτουργία των δομών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας 

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Ψήφισμα της ΠΕΔ Δ.Ε. για τη συνέχιση της λειτουργίας των «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας»