Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ  Δυτικής Ελλάδος κ. Παύλος  Μοσχολιός, ο οποίος παραβρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη δημιουργία χώρων προσωρινής κράτησης μεταναστών έκανε την εξής δήλωση:

«Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι υπαρκτό και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί μέσα από μία ολοκληρωμένη πρόταση.

Επιβάλλεται να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού και των τοπικών κοινωνιών, ώστε να ενημερωθούν για το σχεδιασμό του Υπουργείου.

Το χρονικό όριο των δέκα ημερών, που ο υπουργός έδωσε στους Περιφερειάρχες, προκειμένου να υποδείξουν τρεις κατάλληλους χώρους δεν αφήνει περιθώρια σοβαρής διαβούλευσης.

Οποιαδήποτε πρόταση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να επιβληθεί στις τοπικές κοινωνίες, αν δεν δοθεί πρώτα ο κατάλληλος χρόνος για διάλογο, ώστε να εκτιμηθούν σωστά όλα τα στοιχεία και παράμετροι.

Είναι προφανές ότι το θέμα θα συζητηθεί με τους συναδέλφους Δημάρχους στα πλαίσια της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, όπως και με τον κ. Κατσιφάρα για να εξετάσουμε τα επόμενα βήματά μας».

Βρίσκεστε εδώ: Home Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου