Ψήφισμα της Γ.Σ. της ΠΕΔ Δ.Ε. της 9ης Οκτωβρίου 2014

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΗΣ 9ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

και του Δ.Σ. της ΠΕΔ της 29ης Οκτωβρίου 2014

Η νέα αυτοδιοικητική περίοδος, που μόλις αρχίζει, θα είναι η δυσκολότερη στην πρόσφατη ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η διάλυση των Δήμων εξαιτίας των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών και του “Καλλικράτη”, η οικονομική ασφυξία, οι σχεδιαζόμενες απολύσεις, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις φορέων και οι πιέσεις για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων τομέων δημόσιας και δημοτικής παρέμβασης, σε συνδυασμό με το συγκεντρωτικό και αντιδημοκρατικό μοντέλο διοίκησης, την ανυπαρξία εθνικού, περιφερειακού και τοπικού δημοκρατικού αναπτυξιακού προγραμματισμού και τη γενικευμένη απαξίωση και απομάκρυνση των πολιτών από τους θεσμούς, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη σημερινή εικόνα μέσα στην οποία κινούμαστε και κρινόμαστε.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η συγκυβέρνηση και ο υπουργός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με την  πρόφαση ελέγχου των δικαιολογητικών  των δημοτικών υπαλλήλων, θέλει να προχωρήσει σε απολύσεις μερικών χιλιάδων από αυτούς, όχι γιατί δεν έχουν τα τυπικά προσόντα ή γιατί έχουν πλαστογραφήσει δικαιολογητικά – που ο έλεγχός τους άλλωστε μπορεί να πραγματοποιηθεί από τις διοικητικές υπηρεσίες των Δήμων – αλλά γιατί θέλει να υπηρετήσει τις μνημονιακές αντικοινωνικές πολιτικές που έχουν βάλει στο στόχαστρο την αυτοτέλεια και τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με επόμενο στόχο την εκχώρηση μεγάλων τμημάτων των δραστηριοτήτων της στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η επιθετικότητα αυτών των πολιτικών έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της με τις διώξεις εναντίον 5 Δημάρχων και της Περιφερειάρχη Αττικής, μεταξύ των οποίων και του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Η συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας αρνείται να συμβάλει στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών, σύμφωνα και με τις αποφάσεις πολλών Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων αλλά και των φορέων χιλιάδων εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για το λόγο αυτό, καταδικάζει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ενάντια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους σε αυτήν και δηλώνει ότι συμπαρατάσσεται και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τους άλλους Δημάρχους και την Περιφερειάρχη Αττικής που απειλούνται με διώξεις, καθώς και όποιους άλλους θα μπουν στο στόχαστρο της Κυβέρνησης στο μέλλον.

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Ανακοινώσεις- Ενημέρωση Ψήφισμα της Γ.Σ. της ΠΕΔ Δ.Ε. της 9ης Οκτωβρίου 2014