Ενημερωτική Συνάντηση στα πλαίσια του Προγράμματος ICE στον Πύργο

 

Ενημερωτική συνάντηση στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «I.C.E. – Innovation, Culture and Creativity for a new Economy – Καινοτομία, Πολιτισμός και Δημιουργικότητα για μία νέα Οικονομία», πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4/5/2015 η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔ ΔΕ) στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔ Δ.Ε. Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για την επικείμενη διοργάνωση Διαγωνισμού Ιδεών (Πακέτο εργασίας 4, Δράση 4.2) που θα προκηρυχθεί το Μάιο από την ΠΕΔ ΔΕ, με στόχο τη συγκέντρωση προτάσεων για το σχεδιασμό πιλοτικών διαθεματικών τουριστικών πακέτων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Πύργου και Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ ΔΕ κ. Γαβριήλ Λιατσής ενώ συντονιστές της συνάντησης ήταν ο προϊστάμενος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Καμπέρος και ο μελετητής Παναγιώτης Βαφείδης (ProTea ικε). Στην εκδήλωση συμμετείχαν  εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και του Λιμενικού Ταμείου, υπηρεσιακά στελέχη της ΠΕΔ ΔΕ, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων αλλά και πρόσωπα από τον χώρο του πολιτισμού, περιβάλλοντος, αθλητισμού και τουρισμού  που δραστηριοποιούνται στην Ηλεία.

Κυρίαρχος στόχος της ΠΕΔ ΔΕ είναι, μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος I.C.E., η εκπόνηση περιφερειακής τουριστικής πολιτικής στη Δυτική Ελλάδα, μέσα από τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων (ενδεικτικά 3ήμερα-4ήμερα απόδρασης για όλο το χρόνο) βασισμένα σε δύο ή περισσότερα θεματικά ενδιαφέροντα, ακολουθώντας μια συνδυαστική προσέγγιση και αξιοποιώντας την υπάρχουσα εμπειρία των φορέων της περιοχής.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Διαγωνισμός Καινοτόμων Ιδεών προσέγγισης του στόχου της αύξησης της τουριστικής προσέλευσης επιχειρεί την ανάδειξη ιδεών τουριστικών πακέτων που θα στηρίζονται στα στρατηγικά χαρακτηριστικά της περιοχής παρέμβασης (μνημεία, υποδομές, δραστηριότητες, υπηρεσίες, ανθρώπινες δεξιότητες κλπ). Ζητείται επομένως η άμεση συνδρομή των πολιτών, των άτυπων και τυπικών κοινωνικών- αθλητικών- πολιτιστικών οργανώσεων & ομάδων, των τουριστικών επιχειρήσεων και λοιπών υπηρεσιών συμπληρωματικών προς τις αμιγώς τουριστικές και των φορέων της περιοχής κ.α., με στόχο τη συλλογή και αξιοποίηση καινοτόμων προτάσεων από τους δημιουργούς του τουριστικού προϊόντος ώστε να ικανοποιούνται οι συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του εν δυνάμει επισκέπτη.

Από τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που θα υποβληθούν, οι τρεις (3) καλύτερες θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση με συμβολικά χρηματικά έπαθλα, ενώ παράλληλα από τη ‘δεξαμενή’ δεδομένων που θα προκύψει  θα επιλεγούν και θα χρηματοδοτηθούν προτάσεις στα πλαίσια της Δράσης 5.2 ‘Υλοποίηση Τουριστικών Πακέτων’ η οποία ακολουθεί.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος στο τηλέφωνο 2610270097, (πληροφορίες: Δ. Κολλιοπούλου, Α. Δρούλια).

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα I.C.E. Ενημερωτική Συνάντηση στα πλαίσια του Προγράμματος ICE στον Πύργο