Δ.Τ. - Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΠΕΔ στο Αγρίνιο για το Πρόγραμμα ICE

 

Συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Αγρινίου πραγματοποίησε σήμερα (19/3/2015) ο Δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παπαναστασίου, παρουσία του προϊσταμένου  της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρου Καμπέρου του  κ. Γιώργου Ρουβά, μελετητή (ΤΟΠΟΣ ΑΕ) του Αντιδημάρχου Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου και   υπηρεσιακών στελεχών της ΠΕΔ.

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή  την έναρξη του Προγράμματος “I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy”- Καινοτομία, Πολιτισμός και Δημιουργικότητα για μία νέα Οικονομία, το οποίο έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 1 (Ενίσχυση της καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας) - Μέτρο 1.1. (Ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ φορέων καινοτομίας/έρευνας, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δημόσιων αρχών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013, με κωδικό έργου I5.11.02 και συντονιστή εταίρο της Περιφέρεια της Απουλίας.

 

 

Κυρίαρχος στόχος της ΠΕΔ ΔΕ είναι, μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος I.C.E., η εκπόνηση περιφερειακής τουριστικής πολιτικής στη Δυτική Ελλάδα, μέσα από τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων (ενδεικτικά 4ήμερα απόδρασης για όλο το χρόνο) βασισμένα σε ένα ή περισσότερα θεματικά ενδιαφέροντα, ακολουθώντας μια συνδυαστική προσέγγιση και αξιοποιώντας την υπάρχουσα εμπειρία των φορέων της περιοχής μας. Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι :

  1. Η έρευνα και καταγραφή των στοιχείων, χαρακτηριστικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων ιδιαίτερης πολιτιστικής, περιβαλλοντικής, δημιουργικής, θρησκευτικής και πολλών άλλων θεματικών πεδίων σημασίας σε Ελλάδα και Ιταλία, που τα καθιστούν μοναδικά καθώς και ικανά να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και στην προσέλκυση τουριστών και κοινού.
  2. Ανάπτυξη στρατηγικής ανάλυσης και λήψη μέτρων και δράσεων παρέμβασης για την ενίσχυση και βελτίωση των υπηρεσιών, δραστηριοτήτων και αγαθών που προσφέρονται στις περιοχές μελέτης για τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων και προορισμών.
  3. Αναζήτηση και προώθηση καινοτόμων ιδεών ανάδειξης και αξιοποίησης αγαθών, δραστηριοτήτων, υποδομών και υπηρεσιών που παρέχονται για την βελτίωση της ελκυστικότητας του τουριστικού προϊόντος των περιοχών παρέμβασης.
  4. Την προώθηση των συνεργιών μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για την εξεύρεση βιώσιμων τρόπων και μηχανισμών στήριξης και χρηματοδότησης των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών με στόχο την ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy, και συγκεκριμένα στο πακέτο Εργασίας 3, Δράση 3.1. γίνεται καταγραφή κάθε σχετικού με τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και το Περιβάλλον στοιχείου στην Περιφερειακή Ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας.

 

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΕΔ, Γιώργου Παπαναστασίου :

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα I.C.E. Δ.Τ. - Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΠΕΔ στο Αγρίνιο για το Πρόγραμμα ICE